Liinalammin asukasilta oli 23.9. Huolena oli koulun lakkautus. Liinalammilla herätti ihmetystä se, että lopettavan päiväkodin vanhemmille ei ollut tiedotettu koko asiasta. Asukkaiden huoli oli kouriintuntuva ja hätä suuri. Asukkaiden puheenvuorot olivat hyviä ja perusteltuja. Vanhempainyhdistykset olivat ponnekkaasti mukana saatuaan tiedon koulun lopettamisesta vasta elokuussa.
Asian käsittelyssä asukkaat ohitettiin, sillä asiaa oli jo käsitelty sivistyslautakunnassa kuulematta ensin asukkaita. On pakko todeta, että sivistyslautakunnan päätöksellä esittää Liinalammin koulun lakkautusta on merkittävä ja ohjaava vaikutus. Tämä tuottaa ahdistusta
asukkaille.
Asiaa ei tule katsoa myöskään vain koulun osalta vaan tulee nähdä mahdollinen muutos suurempana kokonaisuutena eli koko alueen kannalta. Mikäli koulu loppuu, ehtyy myös koko alueen elinvoima ja kehittyminen. Alueelle, josta on lyhyt matka Jyväskylän keskustaan ja on hyvin potentiaalinen asumisalue, ei tule uusia asukkaita. Kiinteistöjen arvo romahtaa ja sinne juuri rakentaneet ja muuttaneet tulevat petetyiksi. Ja jo se, että uhataan, tuodaan edes esiin koulun lopettaminen, johtaa ilmaisu vääjäämättä alueen arvon heikkenemiseen. Kuka enää haluaa olla mukana asumassa, kehittämässä ja yläpitämässä aluetta, jolta palvelut poistetaan? Tikkakoski ja sen palvelut nähdään varuskunnan henkilöstön kannalta merkittävänä.
Jos Jyväskylä kehittää miljoonilla esim. Kangasta, Hipposta ja Paraati-parkkia, ei ole perusteltua viedä muutamaa kymppitonnia kauempana olevan alueen toiminnasta, elinvoimasta ja asukkaiden hyvinvoinnista.
Jyväskyläläisten lähipalvelut tulee olla sydämenasiamme. Lähipalvelut, koulut, kirjastot ja päiväkodit ovat keskeinen kriteeri asuinpaikkaa valitessa. Mikäli Jyväskylä tavoittelee lapsiperheitä asukkaiksi ja veronmaksajiksi, kannattaa heitä kuunnella tarkasti. Jyvässeudulta kun on niin helppo äänestää jaloillaan ja siirtyä naapurikuntiin lapsiperheystävällisemmän asenteen vuoksi.
Liinalammin kehittämisen ja kehittymisen näkökulmasta palvelujen leikkaamisella on negatiivisia ja kauaskantoisia vaikutuksia. Juuri näiden kaltaiset alueet ovat asuinalueena vetovoimaisia Jyväskylälle. Tarvitsemme monipuolisia asuinmahdollisuuksia erilaisille tarvitsijoille ja eri elämän tilanteissa oleville perheille. Keskittämisen ihannointi ei edistä asukkaiden hyvinvointia.
Jyväskylän edun mukaista on, että koko kaupunkia kehitetään, eikä riistetä kaupungin kyliä ja taajamia.